Citromos – epertorta recept

Hozzávalók:
- 3 piskótalap
Krém:
- 1 nagy doboz tejföl
- 5 dl habtejszín
- 1 db citrom
- 12 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatinfix
- 1 málna piros ételfesték
- eperlekvár
Elkészítése:
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.Majd a tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinfix másik felét is beledolgozzuk majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. 3 részre osztjuk a krémet az egyik valamivel legyen több a másik kettőnél.
A legalsó lapot megkenjük a citromos krémmel, a következő lap alját az eperdzsemmel és rárakjuk az epres oldalt a citromos krémre ezután megismételjük a folyamatot.Mikor rákerült a legfelső lap azt is bekenjük a krémmel és az oldalát is. kb 8 púpos evőkanál krémet félreteszünk ehhez keverjük a színezőt színerősségtől függöen. Majd habzsák segítségével díszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »