Citrom torta recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 kanál cukor
- 1 citrom
- 4 kanál liszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 jó kanál liszt
- 2 dl tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a lisztet és a tojáshabot. Formában megsütjük, és kihűlve 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel simára kavarjuk, sűrűre főzzük, és melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük, és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet, és még 10 percig kavarjuk. A tortát megtöltjük a krémmel, kívül, belül, és citrommal, cukorgyönggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

