Citrom torta recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 1 citrom
- 4 kanál liszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 jó kanál liszt
- 2 dl tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a lisztet és a tojáshabot. Formában megsütjük, és kihűlve 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel simára kavarjuk, sűrűre főzzük, és melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük, és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet, és még 10 percig kavarjuk. A tortát megtöltjük a krémmel, kívül, belül, és citrommal, cukorgyönggyel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »