Citrom torta recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 1 citrom
- 4 kanál liszt
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 jó kanál liszt
- 2 dl tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a lisztet és a tojáshabot. Formában megsütjük, és kihűlve 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel simára kavarjuk, sűrűre főzzük, és melegen hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. Kevergetve kihűtjük, és hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pépet, és még 10 percig kavarjuk. A tortát megtöltjük a krémmel, kívül, belül, és citrommal, cukorgyönggyel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »