Bounty torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12.5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
Kókuszos töltelék:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojásokat és összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett tortaformába fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal.
Tetejét tortabevonóval bevonjuk
Tipp:
Ezt a tortát a páromnak készítettem Valentin-napra!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »