Barbitorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 8 kanál víz
- 27 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 db margarin
- 0,5 kg porcukor
- 2 csomag pudingpor (olyan amilyen ízű tortát szeretnétek)
- 8 dl tej
Bevonáshoz:
- 0,5 kg-os marcipán vagy fondant (olyan színű amilyen színű ruhát szeretnél)
Kell még:
- egy barbibaba
Elkészítése:
Első sorban a barbit bevonjuk folpakkal, hogy ne legyen krémes és csak addig tekerjük be még a torta lesz. Megsütöm a piskótalapot. Nem kell kör alakot, mert fel tudom használni a széleket is. Szétválasztom a 4 tojást. A fehérjét felverem habnak és amíg elkészül a krémes alap addig hűtőbe teszem. A 4 tojás sárgájához hozzáadom a 25 dkg cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot és habosra verem. Ha habos beleteszem a 8 kanál vizet (rendes evőkanállal). Ezt is habosra keverem robotgéppel, majd beleteszem a 27 dkg lisztet és a tetejére az 1 csomag sütőport. Az egészet összekeverem, majd óvatosan egy fakanál segítségével beleforgatom az előre felvert fehérjét. Kivajazott lisztezett tepsibe teszem (25cm es tepsit használtam).180 fokos sütőbe sütöm és ha kész hagyom kihűlni.
Krém elkészítése: A 2 csomag pudigport a 8 dl tejjel sűrűre főzöm majd kihűtöm. Amíg hűl a 2 vajat a porcukorral habosra keverem és a jól kihűtött pudinggal keverem össze.
Az összeállítás:
A kihűlt piskótából egy lapos kistányér segítségével kivágok egy kör alakot aminek a közepét kiveszem mert oda fog menni a barbi. Egyre kisebb köröket vágok ki ha, nem lenne elég a piskóta a levágott széleket is odaigazíthatjuk. A krém segítségével ragasztom össze a lapokat. Bekenem az egészet krémmel majd ráteszem a kinyújtott marcipánt és díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »