Banántorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál ecet
- 1 sütőpor
A tetejére:
- 1 tasak vanília pudingpor
- 4-5 evőkanál cukor
- 0,5 l tej
- 2 db banán
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra. A tészta hozzávalóiból gyümölcstorta forma segítségével 20-25 perc alatt piskótát sütök, majd hagyom kihűlni. Amíg a tortalap hűl, vanília pudingot készítek a szokásos módon és a piskótára öntöm. Amikor már kihűlt, felszeletelek 2 banánt és a torta tetején gusztusosan elhelyezem. A színtelen tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítem és óvatosan a torta tetejére kanalazom. Hagyom egy kicsit hűlni majd beteszem a hűtőbe pár órára.
Jó étvágyat!
Sztori: Ezt a tortát édesanyámtól tanultam. Párom nagyon szereti, sokszor kéri hogy készítsem el. Nemrég a párom öccsének és unokatestvérének is elkészíttettem és ők is imádták. Ez a torta ellenállhatatlan. Ha valaki nem ér rá akár a boltokban kapható kész tortalapból is elkészítheti, a hatás ugyan az, én is sokszor készítem így.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »