Banántorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 10 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál ecet
- 1 sütőpor
A tetejére:
- 1 tasak vanília pudingpor
- 4-5 evőkanál cukor
- 0,5 l tej
- 2 db banán
- 1 csomag tortazselé
Elkészítése:
A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 fokra. A tészta hozzávalóiból gyümölcstorta forma segítségével 20-25 perc alatt piskótát sütök, majd hagyom kihűlni. Amíg a tortalap hűl, vanília pudingot készítek a szokásos módon és a piskótára öntöm. Amikor már kihűlt, felszeletelek 2 banánt és a torta tetején gusztusosan elhelyezem. A színtelen tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítem és óvatosan a torta tetejére kanalazom. Hagyom egy kicsit hűlni majd beteszem a hűtőbe pár órára.
Jó étvágyat!
Sztori: Ezt a tortát édesanyámtól tanultam. Párom nagyon szereti, sokszor kéri hogy készítsem el. Nemrég a párom öccsének és unokatestvérének is elkészíttettem és ők is imádták. Ez a torta ellenállhatatlan. Ha valaki nem ér rá akár a boltokban kapható kész tortalapból is elkészítheti, a hatás ugyan az, én is sokszor készítem így.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »