Aszalt szilvakrémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 1 ek forró víz
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek kakaó
- 6 dkg aszalt szilva
- vörösbor
Szilvakrém hozzávalói:
- 5 dkg aszalt szilva
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 1-2 ek vörösbor
- 4 dl habtejszín (v. hulala)
Tetejére
- 12,5 dkg étcsokoládé gőzfürdő felett felolvasztva
Elkészítése:
A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, majd öntsük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük le mielőtt a tésztába kerülne.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg liszttel.
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forró vizet, és még keverjük 1-2 percig.
Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt) akkor szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt szilvát is.
Ezután a massza 2/3 részét kanalazzuk bele a tortaformába A maradék masszához keverjük hozzá a kakaót, és kanalazzuk rá a formában lévő tésztára. Ezután egy kanál nyelével keverjük kicsit össze, hogy márványos legyen.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten úgy süssük 25-30 percig úgy, mint a piskótát.(én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) Amikor megsült a tészta hagyjuk egy rövid ideig a nyitott ajtajú, meleg sütőben, majd vegyük ki a sütőből és rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A vörösborba áztatott aszalt szilvát szedjük ki a borból, majd pépesítsük. Ezután keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, és 1-2 evőkanál borral, hogy egy lekvár állagú masszát kapjunk.
A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a pépesített szilvával.
A kihűlt tésztát vágjuk kétfelé, majd az egyik lapot tegyük vissza a formába. Ezután kanalazzuk rá a szilvakrémet, majd egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük rá a másik tortalapot és tenyérrel kicsit lapogassuk le. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a hűtőből a tortát, majd csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »