Aszalt szilvakrémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 1 ek forró víz
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek kakaó
- 6 dkg aszalt szilva
- vörösbor
Szilvakrém hozzávalói:
- 5 dkg aszalt szilva
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 1-2 ek vörösbor
- 4 dl habtejszín (v. hulala)
Tetejére
- 12,5 dkg étcsokoládé gőzfürdő felett felolvasztva
Elkészítése:
A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, majd öntsük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük le mielőtt a tésztába kerülne.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg liszttel.
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forró vizet, és még keverjük 1-2 percig.
Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt) akkor szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt szilvát is.
Ezután a massza 2/3 részét kanalazzuk bele a tortaformába A maradék masszához keverjük hozzá a kakaót, és kanalazzuk rá a formában lévő tésztára. Ezután egy kanál nyelével keverjük kicsit össze, hogy márványos legyen.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten úgy süssük 25-30 percig úgy, mint a piskótát.(én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) Amikor megsült a tészta hagyjuk egy rövid ideig a nyitott ajtajú, meleg sütőben, majd vegyük ki a sütőből és rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A vörösborba áztatott aszalt szilvát szedjük ki a borból, majd pépesítsük. Ezután keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, és 1-2 evőkanál borral, hogy egy lekvár állagú masszát kapjunk.
A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a pépesített szilvával.
A kihűlt tésztát vágjuk kétfelé, majd az egyik lapot tegyük vissza a formába. Ezután kanalazzuk rá a szilvakrémet, majd egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük rá a másik tortalapot és tenyérrel kicsit lapogassuk le. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a hűtőből a tortát, majd csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »