Anyák napi szívtorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 12 dkg liszt
Krémhez:
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 1+2 ek porcukor
- 20 dkg eper
- 5 kivi
- 4+2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- pirított, szeletelt mandula
- eper
- kivi
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15 percig hagyjuk, majd egy késsel óvatosan körbevagdalva leválasztjuk a forma oldaláról. Rácsra fordítjuk, leemeljük róla a forma oldalát és a sütőpapírt. Hagyjuk egészen kihűlni (a legjobb ha előző nap elkészítjük).
Krém készítése:
A krémhez a pudingporból, a tejből és 1 ek cukorból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk, kihűtjük. Az epret és a kivit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk a maradék porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre.
A piskótát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálcára fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Ráillesztjük a második lapot, és azt is megkenjük a krém 1/3-ával, megszórjuk a maradék gyümölccsel. Befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, az oldalát beszórjuk a pirított szeletelt mandulával, és legalább 3 órára behűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére.
A díszítéshez eper-, és kiviszeleteket használunk.
Tipp:
Én egy kis szív alakú formát is sütöttem, amit a díszítéshez használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »