Anyák napi szívtorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 12 dkg liszt
Krémhez:
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 1+2 ek porcukor
- 20 dkg eper
- 5 kivi
- 4+2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- pirított, szeletelt mandula
- eper
- kivi
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15 percig hagyjuk, majd egy késsel óvatosan körbevagdalva leválasztjuk a forma oldaláról. Rácsra fordítjuk, leemeljük róla a forma oldalát és a sütőpapírt. Hagyjuk egészen kihűlni (a legjobb ha előző nap elkészítjük).
Krém készítése:
A krémhez a pudingporból, a tejből és 1 ek cukorból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk, kihűtjük. Az epret és a kivit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk a maradék porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre.
A piskótát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálcára fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Ráillesztjük a második lapot, és azt is megkenjük a krém 1/3-ával, megszórjuk a maradék gyümölccsel. Befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, az oldalát beszórjuk a pirított szeletelt mandulával, és legalább 3 órára behűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére.
A díszítéshez eper-, és kiviszeleteket használunk.
Tipp:
Én egy kis szív alakú formát is sütöttem, amit a díszítéshez használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »