Anyák napi szívtorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg porcukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 12 dkg liszt
Krémhez:
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 1+2 ek porcukor
- 20 dkg eper
- 5 kivi
- 4+2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- pirított, szeletelt mandula
- eper
- kivi
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütjük. 15 percig hagyjuk, majd egy késsel óvatosan körbevagdalva leválasztjuk a forma oldaláról. Rácsra fordítjuk, leemeljük róla a forma oldalát és a sütőpapírt. Hagyjuk egészen kihűlni (a legjobb ha előző nap elkészítjük).
Krém készítése:
A krémhez a pudingporból, a tejből és 1 ek cukorból a szokásosnál sűrűbb pudingot főzünk, kihűtjük. Az epret és a kivit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk a maradék porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre.
A piskótát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálcára fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Ráillesztjük a második lapot, és azt is megkenjük a krém 1/3-ával, megszórjuk a maradék gyümölccsel. Befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, az oldalát beszórjuk a pirított szeletelt mandulával, és legalább 3 órára behűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére.
A díszítéshez eper-, és kiviszeleteket használunk.
Tipp:
Én egy kis szív alakú formát is sütöttem, amit a díszítéshez használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

