Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananász torta recept

Ananász torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • (sütőpor)

    Krém:

    • fél liter habtejszín
    • 2 csomag főzés nélküli pudingpor (vaníliás)
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 konzerv ananász, vagy bármilyen gyümölcs, mazsola

    Díszítés:

    • 3-5 dl habtejszín (ki mennyire szereti a sok habot rajta)

    Elkészítése:
    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon magas piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. (A fehérjét felverjük a cukor felével, a sárgákat kikeverjük a maradék cukorral. A habhoz adjuk felváltva a (sütőporos) lisztet és a sárgákat, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.) Ha kihűlt akkor három egyenlő részre vágjuk. A tejszínt elkezdjük felverni, majd egy perc után hozzáadjuk a pudingporokat. Lassú fokozaton folytatjuk a verést, nehogy csomós maradjon a puding, majd magas fokozaton keményre verjük. Az ananászt lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középsőt és erre kenjük a maradékot, majd erre tesszük a harmadik lapot. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá