Ananász torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- (sütőpor)
Krém:
- fél liter habtejszín
- 2 csomag főzés nélküli pudingpor (vaníliás)
- 1 csomag habfixáló
- 1 konzerv ananász, vagy bármilyen gyümölcs, mazsola
Díszítés:
- 3-5 dl habtejszín (ki mennyire szereti a sok habot rajta)
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon magas piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában. (A fehérjét felverjük a cukor felével, a sárgákat kikeverjük a maradék cukorral. A habhoz adjuk felváltva a (sütőporos) lisztet és a sárgákat, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.) Ha kihűlt akkor három egyenlő részre vágjuk. A tejszínt elkezdjük felverni, majd egy perc után hozzáadjuk a pudingporokat. Lassú fokozaton folytatjuk a verést, nehogy csomós maradjon a puding, majd magas fokozaton keményre verjük. Az ananászt lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középsőt és erre kenjük a maradékot, majd erre tesszük a harmadik lapot. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és ízlés szerint dekoráljuk a tortát.