Káposztás kocka recept

Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb fej fejes káposzta
- 1/2 dl étolaj
- 3 ek kristálycukor
- őrölt bors /ízlés szerint/
- só
- 1/2 kg fodros nagy kocka tészta
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és a káposztát almareszelőn lereszeljük.
A lereszelt káposztát sózzuk és 8-10 percet állni hagyjuk majd kinyomkodjuk.
Az olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a kinyomkodott káposztát és megpároljuk-pirítjuk kb 20-25 perc.
Addig sós forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát, leöblítjük majd a káposztához keverjük.
Ízesítjük, sózzuk/a káposzta már sós!/ borsozzuk és cukrozzuk ha szükséges.
Fodros nagy kocka tésztát szoktam használni mert gyorsan megfő és nem ragad össze de természetesen más tészta is jó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »