Káposztás kocka recept

Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb fej fejes káposzta
- 1/2 dl étolaj
- 3 ek kristálycukor
- őrölt bors /ízlés szerint/
- só
- 1/2 kg fodros nagy kocka tészta
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és a káposztát almareszelőn lereszeljük.
A lereszelt káposztát sózzuk és 8-10 percet állni hagyjuk majd kinyomkodjuk.
Az olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a kinyomkodott káposztát és megpároljuk-pirítjuk kb 20-25 perc.
Addig sós forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát, leöblítjük majd a káposztához keverjük.
Ízesítjük, sózzuk/a káposzta már sós!/ borsozzuk és cukrozzuk ha szükséges.
Fodros nagy kocka tésztát szoktam használni mert gyorsan megfő és nem ragad össze de természetesen más tészta is jó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »