Káposztás kocka recept

Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb fej fejes káposzta
- 1/2 dl étolaj
- 3 ek kristálycukor
- őrölt bors /ízlés szerint/
- só
- 1/2 kg fodros nagy kocka tészta
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és a káposztát almareszelőn lereszeljük.
A lereszelt káposztát sózzuk és 8-10 percet állni hagyjuk majd kinyomkodjuk.
Az olajon arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a kinyomkodott káposztát és megpároljuk-pirítjuk kb 20-25 perc.
Addig sós forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát, leöblítjük majd a káposztához keverjük.
Ízesítjük, sózzuk/a káposzta már sós!/ borsozzuk és cukrozzuk ha szükséges.
Fodros nagy kocka tésztát szoktam használni mert gyorsan megfő és nem ragad össze de természetesen más tészta is jó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »