BMV tészta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 500 ml főzőtejszín
- 4 fej gomba
- 20 dkg bacon (De ízlése szerint mindenki azzal helyettesítheti amivel szeretné)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, én vizet forralok, teszek bele egy kis sót, olajat és a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm, majd leszűröm. A bacont felrakjuk pirulni kevés olajon. Amíg pirul a vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk, majd rádobjuk a baconre és megpároljuk. Ha a hagyma kellően üveges, akkor mehet rá az apróra vágott gomba (Én mindig friss gombát használok,de aki szereti nyugodtan használhat konzervet is). Ekkor rakjuk rá a sót-borsot és készre pároljuk a gombát. Ha megpuhult a gomba lehúzzuk a tűzről az edényt, megszórjuk kevés pirospaprikával (ízlés szerint) és rászórjuk az 1 ek. lisztet. Jól összeforgatjuk, majd visszarakjuk a tűzre és felöntjük a tejszínnel. Ha valaki esetleg hígabban szereti a szószt tehet kevesebb lisztet, vagy hígíthatja vízzel, nálunk ez így vált be. A tejszínnel hagyjuk felforrni a szószt, vigyázunk, hogy le ne égjen. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, rászedjük a tésztára és jó sok reszelt sajttal megszórjuk.
Sztori: A BMV elnevezés egyenlő a Bele Minden Vacak kifejezéssel, mert ezt a szószt tényleg mindig abból csinálom, ami itthon van. Ha van itthon sajtkrém, paradicsom, vagy bármi amit úgy gondolok passzolhat hozzá, beleteszem, mert ez a recept tényleg univerzális. Lehet trappistával, goudaval, edámival, vagy füstölt sajttal bármivel mindig nagyon finom. Kezdők ugyanúgy el tudják készíteni, mint a már gyakorlottabb háziasszonyok.