Zöldséges ragu metélttel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg metélt tészta
- 1 zsenge cukkini
- 1 cső főznivaló kukorica
- 1 cs újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 paradicsom
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel és félig lefedve pároljuk roppanósra.
Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak).
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval és forgassuk alaposan össze.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.