Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges ragu metélt tésztával recept

Zöldséges ragu metélt tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg házi metélt tészta
    • 1 db zsenge cukkini
    • 1 cső főznivaló kukorica
    • 1 cs újhagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 db paradicsom
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • bazsalikom
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

    Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát, és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra.

    Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit. (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak)

    Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.

    Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá