Zöldséges ragu metélt tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg házi metélt tészta
- 1 db zsenge cukkini
- 1 cső főznivaló kukorica
- 1 cs újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db paradicsom
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát, és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra.
Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit. (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak)
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »