Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 ek medvehagymás pesto (saját készítésű)
- 24 cm-es pizzalap
- 10 dkg sonka
- 5 dkg mozzarella
- 0,5 fej lila hagyma
- 1 paradicsom
- 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
- 2 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 2 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- olívaolaj
Elkészítése:
A pizzalapot bekenem a pestoval, tépkedek rá sonkát, rakok rá felvágott mozzarellát, paradicsomot, paprikát és hagymát, s szórok rá bőségesen olívabogyót. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.
Beteszem a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 15 percig sütöm. Tálaláskor teszek középre egy chilipaprikát.
A zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »