Virslis tészta recept

Hozzávalók:
- Virsli 1 pár vagy amennyit gondolsz
- 0.5 kg száraztészta
- 1 doboz tejföl
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- bazsalikom (elmaradhat)
- rozmaring (elmaradhat)
Elkészítés:
Az olajat felhevítem, a karikára vágott virslit beleteszem és kissé megpirítom. Ezután felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi. Ha összeforrt, megkóstolom a levét és itt dől el, hogy kell-e bele só vagy sem. Némelyik virsli nagyon sós!! További fűszereket ízlés vagy hangulat szerint lehet alkalmazni. A tejfölt simára keverem a liszttel és egy kevés vízzel és ráöntöm a virslire. Összeforralom és kész.
A tésztát kifőzöm, leszűröm és összekeverem a tejfölös virslivel. Ha van otthon, akkor tálaláskor fel lehet spécizni egy kis reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »