Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi dödölle recept

Vasi dödölle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg burgonya
    • 1 csapott ek só
    • víz
    • kb. 10 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval és egy lábasba tesszük. Lángfogó karikán állandó kevergetés közben felmelegítjük (zsiradék nélkül).

    A burgonyát nyersen lereszeljük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, de a levét fogjuk fel egy edényben.

    A forró lisztbe apránként dolgozzuk bele a reszelt, főtt burgonyát. A burgonya főzővizéből kiveszünk kb. 1 dl-t és a lisztes burgonyás masszára locsoljuk, majd késsel apróra szétvagdaljuk a masszát.

    Közben egy kis lábosban felteszünk olajat forrósodni (addig forrósítjuk, míg beletesszük a kanalat és sercegő hangot nem ad – ekkor jó az olaj állaga).

    A forró olajat kanalanként dolgozzuk a lisztes, burgonyás tésztára (kb. 10 ek szükséges). A tésztán is sercegő hangot kell adni az olajnak, akkor lesz jó a dödöllénk. Késsel aprítva dolgozzuk bele az olajat.

    Visszatesszük a karikára a lábost, fedőt teszünk rá és a lángot lezárjuk. Saját gőzében hagyjuk, hogy a tésztadarabok szétváljanak és kissé megpiruljanak.

    Tipp:

    Ha betartjuk a sorrendet, biztos sikerül a dödölle, ami hamar elkészül, olcsó és laktató étel. Tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá