Vasi dödölle recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg burgonya
- 1 csapott ek só
- víz
- kb. 10 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és egy lábasba tesszük. Lángfogó karikán állandó kevergetés közben felmelegítjük (zsiradék nélkül).
A burgonyát nyersen lereszeljük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, de a levét fogjuk fel egy edényben.
A forró lisztbe apránként dolgozzuk bele a reszelt, főtt burgonyát. A burgonya főzővizéből kiveszünk kb. 1 dl-t és a lisztes burgonyás masszára locsoljuk, majd késsel apróra szétvagdaljuk a masszát.
Közben egy kis lábosban felteszünk olajat forrósodni (addig forrósítjuk, míg beletesszük a kanalat és sercegő hangot nem ad – ekkor jó az olaj állaga).
A forró olajat kanalanként dolgozzuk a lisztes, burgonyás tésztára (kb. 10 ek szükséges). A tésztán is sercegő hangot kell adni az olajnak, akkor lesz jó a dödöllénk. Késsel aprítva dolgozzuk bele az olajat.
Visszatesszük a karikára a lábost, fedőt teszünk rá és a lángot lezárjuk. Saját gőzében hagyjuk, hogy a tésztadarabok szétváljanak és kissé megpiruljanak.
Tipp:
Ha betartjuk a sorrendet, biztos sikerül a dödölle, ami hamar elkészül, olcsó és laktató étel. Tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

