Vargányás pizza recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- csipet só
- 5 evőkanál olaj
- 1,5-2 dl langyos víz
Feltét:
- paradicsomszósz
- póréhagyma
- szalonna
- fokhagyma
- füstölt kolbász
- vargánya gomba
- mozzarella
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet adunk hozzá, utána adagoljuk még szükség szerint. Kétfelé osztjuk a tésztát és kézzel széthúzzuk, belehelyezzük az olajjal kikent pizzaformába, kis peremet nyomunk a szélükre és hagyjuk pihenni 5 percig.
Megszurkáljuk villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Paradicsomszósszal megkenjük, felkarikázott póréhagymát, fokhagymát, felcsíkozott szalonnát, erős zöldpaprikát, karikára vagdalt füstölt kolbászt teszünk rá. A vargánya nagy szeletekre vágva kerül rá, majd erre szórunk jókora adag reszelt mozzarellát.
200 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

