Vargányás pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- csipet só
- 5 evőkanál olaj
- 1,5-2 dl langyos víz
Feltét:
- paradicsomszósz
- póréhagyma
- szalonna
- fokhagyma
- füstölt kolbász
- vargánya gomba
- mozzarella
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet adunk hozzá, utána adagoljuk még szükség szerint. Kétfelé osztjuk a tésztát és kézzel széthúzzuk, belehelyezzük az olajjal kikent pizzaformába, kis peremet nyomunk a szélükre és hagyjuk pihenni 5 percig.
Megszurkáljuk villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Paradicsomszósszal megkenjük, felkarikázott póréhagymát, fokhagymát, felcsíkozott szalonnát, erős zöldpaprikát, karikára vagdalt füstölt kolbászt teszünk rá. A vargánya nagy szeletekre vágva kerül rá, majd erre szórunk jókora adag reszelt mozzarellát.
200 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »