Vargányás pizza recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- csipet só
- 5 evőkanál olaj
- 1,5-2 dl langyos víz
Feltét:
- paradicsomszósz
- póréhagyma
- szalonna
- fokhagyma
- füstölt kolbász
- vargánya gomba
- mozzarella
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, hogy lágy tésztánk legyen. Előbb kevesebb vizet adunk hozzá, utána adagoljuk még szükség szerint. Kétfelé osztjuk a tésztát és kézzel széthúzzuk, belehelyezzük az olajjal kikent pizzaformába, kis peremet nyomunk a szélükre és hagyjuk pihenni 5 percig.
Megszurkáljuk villával a tésztákat, hogy ne púposodjanak fel. Ezután jöhet a feltét. Paradicsomszósszal megkenjük, felkarikázott póréhagymát, fokhagymát, felcsíkozott szalonnát, erős zöldpaprikát, karikára vagdalt füstölt kolbászt teszünk rá. A vargánya nagy szeletekre vágva kerül rá, majd erre szórunk jókora adag reszelt mozzarellát.
200 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

