Túrós tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 25 dkg zsíros túró
- 1 pohár 2,8 %-os tejföl
- füstölt szalonna
Elkészítése:
Kisütöm egy nagyobb lábasban az apró kockákra vágott szalonnát, kiszedem a pirosra sült pörcöt, kifőzöm a tésztát.
A tésztát úgy főzöm, hogy jó sok sós vízben felfőzöm, utána lefedem, amikor megemeli a gőz a fedőt, elzárom a lángot és tésztától függően 10-15 percig a fedő alatt tartom, közben egyszer megkeverem, majd leszűröm és leöblítem.
A túrót és 3 kanál tejfölt rárakok a szalonnazsírra, ráöntöm a tésztát, jól megsózom és lassú tűzön többször átkevergetem. Tálalom, a tetejére teszek még egy kis tejfölt és megszórom a szalonna kockákkal.
Tipp:
Én nem szeretem azt a megoldást, hogy a hideg túrót ráteszik a majdnem hideg tészta tetejére és aki eszi annak kell kevergetnie. Az én módszeremmel meleg és egynemű, finom tésztát kapunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »