Túrós csusza dióval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg csusza tészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek dió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a felét félreteszem. A diót késsel durvára darabolom.
A serpenyőbe a szalonnára rászedem a tésztát, összekeverem.
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá túrót, kanalazok rá tejfölt, és szórok rá a félretett sült szalonnából, valamint megszórom a dióval. Sózom, borsozom.
Tipp:
Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.
A túrós csusza dióval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


