Túrós csusza dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg csusza tészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek dió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a felét félreteszem. A diót késsel durvára darabolom.
A serpenyőbe a szalonnára rászedem a tésztát, összekeverem.
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá túrót, kanalazok rá tejfölt, és szórok rá a félretett sült szalonnából, valamint megszórom a dióval. Sózom, borsozom.
Tipp:
Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.
A túrós csusza dióval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »