Túrós csusza dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg csusza tészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek dió
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a felét félreteszem. A diót késsel durvára darabolom.
A serpenyőbe a szalonnára rászedem a tésztát, összekeverem.
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá túrót, kanalazok rá tejfölt, és szórok rá a félretett sült szalonnából, valamint megszórom a dióval. Sózom, borsozom.
Tipp:
Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.
A túrós csusza dióval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »