Túrós burek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg vastagabb réteslap
- 30 dkg túró
- 250 ml víz
- 125 ml olaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát.
A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy, hogy a széle kilógjon, majd megöntözzük az olajos vízzel.
A lap tetejére teszünk három másik lapot egymásra fektetve és összegyűrve. Ezt is meglocsoljuk az olajos vízzel, majd megszórjuk túróval. Erre jön megint három lap és újból a túró.
Addig rétegezzük amíg van tésztánk, úgy, hogy a tetején tészta legyen. A legalsó kilógó tésztát ráhajtjuk, ezzel lezárva a burekot, majd újból megöntözzük az olajos vízzel. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

