Tortilla lapok recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (sima búzaliszt)
- 25 dkg kukoricaliszt
- egy nagy csipet só
- 2-3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
- annyi víz, amennyi összefogja a tésztát (maximum egy bögre)
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk egészen addig, amíg a tészta már nem ragad a kezünkre, de ha megnyomjuk még mindig puha állaga kell, hogy legyen.
Ezután egy vastagabb “kígyóvá” nyújtjuk és eltépkedjük kisebb citrom méretű darabokra. Eközben egy teflon serpenyőt, vagy palacsintasütőt melegítünk (olaj nélkül!) és elkezdjük kinyújtani az első gombócot.
A gombócokat nem ajánlatos előre kinyújtani, mert megnyúlnak mire sütnénk őket. Tehát ha az első gombócot beletettük a serpenyőbe (közepes lángon), addig van időnk kinyújtani a másik lapot.
A lapot akkor kell megfordítani, amikor buborékok keletkeznek a tetején.
Miután megsültek tehetünk bele sült húst, ízlés szerint zöldségeket, fokhagymás tejfölt, de én már csináltam tojásrántottásat is az is nagyon finom volt :)
Jó főzést és jó étvágyat hozzá :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »