Tortilla lapok recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (sima búzaliszt)
- 25 dkg kukoricaliszt
- egy nagy csipet só
- 2-3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
- annyi víz, amennyi összefogja a tésztát (maximum egy bögre)
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk egészen addig, amíg a tészta már nem ragad a kezünkre, de ha megnyomjuk még mindig puha állaga kell, hogy legyen.
Ezután egy vastagabb “kígyóvá” nyújtjuk és eltépkedjük kisebb citrom méretű darabokra. Eközben egy teflon serpenyőt, vagy palacsintasütőt melegítünk (olaj nélkül!) és elkezdjük kinyújtani az első gombócot.
A gombócokat nem ajánlatos előre kinyújtani, mert megnyúlnak mire sütnénk őket. Tehát ha az első gombócot beletettük a serpenyőbe (közepes lángon), addig van időnk kinyújtani a másik lapot.
A lapot akkor kell megfordítani, amikor buborékok keletkeznek a tetején.
Miután megsültek tehetünk bele sült húst, ízlés szerint zöldségeket, fokhagymás tejfölt, de én már csináltam tojásrántottásat is az is nagyon finom volt :)
Jó főzést és jó étvágyat hozzá :)