Török pite másként recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl vaj(olvasztott)
- 2 tk só
- 1 tk cukor
Töltelék:
- paradicsomszósz
- 25 dkg sajt
- 25 dkg sonka
- 3 fej lilahagyma
- 2 póréhagyma
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük. A töltelékhez a hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. Hosszúkás alakúra nyújtjuk, és tepsi hosszúrágúra. Megkenjük a szósszal, de a szélén hagyjuk 1-1,5 cm helyet. A szószra darabolt sonkát és póréhagymát szórunk, reszelt sajtot. A széleket ráhajtjuk és megkenjük felvert tojással. Sütés előtt még 10 percig hagyjuk állni. Zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »