Török pite másként recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl vaj(olvasztott)
- 2 tk só
- 1 tk cukor
Töltelék:
- paradicsomszósz
- 25 dkg sajt
- 25 dkg sonka
- 3 fej lilahagyma
- 2 póréhagyma
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük. A töltelékhez a hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. Hosszúkás alakúra nyújtjuk, és tepsi hosszúrágúra. Megkenjük a szósszal, de a szélén hagyjuk 1-1,5 cm helyet. A szószra darabolt sonkát és póréhagymát szórunk, reszelt sajtot. A széleket ráhajtjuk és megkenjük felvert tojással. Sütés előtt még 10 percig hagyjuk állni. Zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »