Tepsis paradicsomos tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 10 dkg sonkásszalámi
- 25 dkg sűrített paradicsom
- 5 dkg trappista sajt
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis db pritaminpaprika
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 levél bazsalikom (felaprítva)
- 1 csipet rozmaring
- 2 csipet cukor (a paradicsom miatt, hogy ne legyen savanyú)
- 2 csipet só
Elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és paprikát.
Felöntjük egy kevés vízzel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk és belerakunk egy kis gerezd összetört fokhagymát.
A kifőzött spagetti tésztát belerakjuk a szószunkba, hozzáadunk még egy kis vizet, ízlés szerint még sózhatjuk, megszórjuk egy csipet rozmaringgal majd megkeverjük és hagyjuk felrottyanni.
Ha ez elkészült, beleöntjük a tésztánkat egy kis tepsibe, reszelünk rá trappista sajtot és közepes lángon hagyjuk sülni.
Kb 15 perc múlva kivesszük kicsit a tésztánkat, mert megszórjuk kevés bazsalikommal és még reszelünk rá egy kis sajtot. (A bazsalikomot minél később tegyük rá, ha friss levelet használunk mert ha sokáig sül bebarnul.)
Visszatesszük a sütőbe még kb. 5-6 percre és készen is vagyunk.
Tálaláskor tehetünk rá friss bazsalikom levélkét díszítésnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »