Tepsis paradicsomos tészta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti tészta
- 10 dkg sonkásszalámi
- 25 dkg sűrített paradicsom
- 5 dkg trappista sajt
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis db pritaminpaprika
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 levél bazsalikom (felaprítva)
- 1 csipet rozmaring
- 2 csipet cukor (a paradicsom miatt, hogy ne legyen savanyú)
- 2 csipet só
Elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és paprikát.
Felöntjük egy kevés vízzel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk és belerakunk egy kis gerezd összetört fokhagymát.
A kifőzött spagetti tésztát belerakjuk a szószunkba, hozzáadunk még egy kis vizet, ízlés szerint még sózhatjuk, megszórjuk egy csipet rozmaringgal majd megkeverjük és hagyjuk felrottyanni.
Ha ez elkészült, beleöntjük a tésztánkat egy kis tepsibe, reszelünk rá trappista sajtot és közepes lángon hagyjuk sülni.
Kb 15 perc múlva kivesszük kicsit a tésztánkat, mert megszórjuk kevés bazsalikommal és még reszelünk rá egy kis sajtot. (A bazsalikomot minél később tegyük rá, ha friss levelet használunk mert ha sokáig sül bebarnul.)
Visszatesszük a sütőbe még kb. 5-6 percre és készen is vagyunk.
Tálaláskor tehetünk rá friss bazsalikom levélkét díszítésnek.