Tengeri halas spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 cs durum spagetti tészta
- 1 csomag tengeri hal
- 1 paradicsom
- fél cukkini
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
ízlés szerint:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A halat besózzuk és lisztbe forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Kiszedjük tálcára és apró darabokra vágjuk.
Amíg a hal sül, lereszeljük a citromot, megpucoljuk a fokhagymát és apró kockákra vágjuk a paradicsomot.
Az olívaolajat egy lábosba öntjük, rádobjuk a citromhéjat, a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket, majd pár perc alatt megpirítjuk őket.
Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, majd jól összekeverjük és meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen tálaljuk.
Tipp:
Ha szereted, szórd meg reszelt sajttal és mikróban olvaszd rá, de enélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


