Tejszínes spenótos penne recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 500 g durum penne tészta
- 2 nagy marék friss spenót
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A pennét sós, lobogó vízben fog keményre főzzük.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és a levelekről az eresebb részeket levágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajon a spenótot megfuttatjuk és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát. (Ne zúzzuk össze a fokhagymát, mert így benne marad az illóolaj.)
A spenótot sózzuk, majd tejszínnel felöntjük. Pár perc alatt készre főzzük, és botmixerrel pürésítjük.
A tésztát összekeverjük a tejszínes spenóttal és tálaljuk.
Tipp:
Sokan lehetnek olyanok, amilyen én voltam sokáig. Meg se kóstoltam, mert azt hittem, hogy nem szeretem. De egyszer elkészítettem az ételt, és azóta nemhogy szeretem, de egyenesen imádom a spenótot!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.