Tejszínes spenótos penne recept

Hozzávalók:
- 500 g durum penne tészta
- 2 nagy marék friss spenót
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A pennét sós, lobogó vízben fog keményre főzzük.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és a levelekről az eresebb részeket levágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajon a spenótot megfuttatjuk és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát. (Ne zúzzuk össze a fokhagymát, mert így benne marad az illóolaj.)
A spenótot sózzuk, majd tejszínnel felöntjük. Pár perc alatt készre főzzük, és botmixerrel pürésítjük.
A tésztát összekeverjük a tejszínes spenóttal és tálaljuk.
Tipp:
Sokan lehetnek olyanok, amilyen én voltam sokáig. Meg se kóstoltam, mert azt hittem, hogy nem szeretem. De egyszer elkészítettem az ételt, és azóta nemhogy szeretem, de egyenesen imádom a spenótot!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »