Tejszínes spenótos penne recept

Hozzávalók:
- 500 g durum penne tészta
- 2 nagy marék friss spenót
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A pennét sós, lobogó vízben fog keményre főzzük.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és a levelekről az eresebb részeket levágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajon a spenótot megfuttatjuk és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát. (Ne zúzzuk össze a fokhagymát, mert így benne marad az illóolaj.)
A spenótot sózzuk, majd tejszínnel felöntjük. Pár perc alatt készre főzzük, és botmixerrel pürésítjük.
A tésztát összekeverjük a tejszínes spenóttal és tálaljuk.
Tipp:
Sokan lehetnek olyanok, amilyen én voltam sokáig. Meg se kóstoltam, mert azt hittem, hogy nem szeretem. De egyszer elkészítettem az ételt, és azóta nemhogy szeretem, de egyenesen imádom a spenótot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »