Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény recept

Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 40 dkg sima liszt
    • 25 dkg olvasztott margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 doboz tejföl
    • 20 dkg húsos szalonna
    • 4-5 főtt kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:
    Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, sót és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire. A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára, rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. Lehet rá lilahagyma karikákat is tenni – aki szereti. Sütni kezdjük. Kb. 1O-15 perc után kivesszük a sütőből és megszórjuk a reszelt sajttal, utána készre sütjük. Ha megsült a lepény, kivesszük a sütőből és 1O-15 percig letakarjuk konyharuhával. Hidegen-melegen nagyon finom, főleg savanyú levesekhez – bableves, lencseleves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá