Tejfölös, sajtos, szalonnás lepény recept

Elkészítése:
Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, 2 db (nyers) tojást, olvasztott margarint, sót és bedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt a tészta, tepsi nagyságúra kisodorjuk és ráhelyezzük a tepsire. A két doboz tejfölt kikeverjük és rákenjük a tésztára, rátesszük az apró kockákra vágott tojást és szalonnát. Lehet rá lilahagyma karikákat is tenni – aki szereti. Sütni kezdjük. Kb. 1O-15 perc után kivesszük a sütőből és megszórjuk a reszelt sajttal, utána készre sütjük. Ha megsült a lepény, kivesszük a sütőből és 1O-15 percig letakarjuk konyharuhával. Hidegen-melegen nagyon finom, főleg savanyú levesekhez – bableves, lencseleves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »