Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
Elkészítése:
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot egy tálba nyomjuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
A tésztát a krémbe forgatjuk, és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.
Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Az ünnep után, a húsos tálakkal eltelve nem is kívánunk mást, csak egyszerű, könnyű ételeket. Egy kevés maradék füstölt tarja felhasználásával készült ma ebédre ez a szaftos, sajtot tészta. Nem túl nagy adag, de nekünk éppen elegendő. Nem sütöttem sokáig, csak míg a sajt ráolvadt a tetejére, és az egész jól átmelegedett, de már előtte is nagyon finom volt, akár a sütést el is lehetne hagyni, úgy is remek tésztaétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »