Szalonnás-sajtos-hagymás lepény recept

Hozzávalók:
- fél kg leveles tészta
- 15 dkg bacon
- 15 dkg sajt
- 3 fej hagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 ek vaj
- liszt a tészta nyújtásához
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.A vajat felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a bacont is adjuk hozzá.Öntsük hozzá a tejszínt, majd hagyjuk kicsit hűlni.Közben a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtsuk ki és tegyük a tepsibe úgy, hogy legyen pereme. A tejszínes bacont keverjük össze a felvert tojással, ízesítsük és öntsük rá a tésztára. A tetejére szórjuk rá az apró darabokra tördelt sajtot. 20 perc alatt süssük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »