Szalonnás-sajtos-hagymás lepény recept

Hozzávalók:
- fél kg leveles tészta
- 15 dkg bacon
- 15 dkg sajt
- 3 fej hagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 ek vaj
- liszt a tészta nyújtásához
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.A vajat felolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a bacont is adjuk hozzá.Öntsük hozzá a tejszínt, majd hagyjuk kicsit hűlni.Közben a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtsuk ki és tegyük a tepsibe úgy, hogy legyen pereme. A tejszínes bacont keverjük össze a felvert tojással, ízesítsük és öntsük rá a tésztára. A tetejére szórjuk rá az apró darabokra tördelt sajtot. 20 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »