Szalonnás, gombás lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs élesztő
- 1 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 2 ek olaj
Feltét:
- tejföl
- szalonna
- hagyma
- gomba
- bors,sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból langyos tejjel pizza tésztát készítünk,majd kelesztjük.Amíg kel felkockázzuk a szalonnát,felszelünk egy kis fej hagymát és a gombát. Ha megkelt a tészta,tepsiméretűre nyújtjuk,megkenjük tejföllel,megszórjuk a szalonnával,rá a szeletelt gomba,bors,(én most tettem rá 1 kis zacskó olivabogyót is,sőt aprítottam rá bazsalikomot is),majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb fél óra alatt kész.A szalonnából direkt nem írtam mennyiséget,mert ízlés szerint lehet rátenni.Én ma ezt kolbászos bableves mellé kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »