Szalámis pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 7 dl meleg víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
Feltét:
- ketchup
- morzsolt oregánó
- párizsi/ szalámi/ sonka
- trappista sajt (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztet, az olajat, a sót, egy nagy tálba tesszük. A meleg vízbe cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha kész, a liszthez adjuk és tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül fél/ 1 órára meleg helyre tesszük, hogy jól megkeljen.
Amikor megkelt, egy tepsibe helyezzük, pizzaformát alakítunk ki belőle, és néhány percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kivesszük a sütőből, majd megkenjük ketchuppal bőségesen, megszórjuk oregánóval, rátesszük a szalámit és a sajtot, majd visszatesszük sülni.
15 perc alatt kész is :)
Tipp:
A feltétek variálhatóak! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »