“Svábos” makaróni recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- kb 1 liter (házi) paradicsomlé
- olaj
- szalonna
- hagyma
- só
- bors
- piros paprika
- Spagetti/makaróni száraz tészta
Elkészítése:
Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk.
Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon finoman át fogja venni a szalonna füstös ízét. Miután a hús is levet eresztett és kicsit kifehéredett, ízesítünk: sóval, borssal, és kevés piros paprikával. Ez után az egészet felöntjük annyi paradicsomlével, hogy elfedje a húst. Innen már nincs más dolgunk, míg várni, hogy megfőjön, illetve, hogy néha megkóstolgassuk.
Főtt tésztával, és a tetejére reszelt sajttal tálaljuk. Akinek nem elég paradicsomos, az természetesen kiegészítheti ketchuppal.
ui.: anyukám ízesítésnél van, hogy gulyáskrémet, piros aranyat is tesz bele, attól még intenzívebb lesz az íze!
Sztori: Ezt a receptet anyukám vezette be nálunk otthon, mert ő hirtelen csöppent bele egy sváb környezetbe, de nagyon szerette a makarónit. Egy ilyen maradi faluban olaszos kajáknak nem volt helye, így kombinálta kicsit, és a szalonna miatt már apukámék is hajlandóak voltak enni belőle :D
Én imádom, egy próbát szerintem biztosan megér :)
Nélkülözi az oregánós olasz ízt, de annál többet ad hozzá a füstös szalonnás íz. Szerintem nagyon finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »