“Svábos” makaróni recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- kb 1 liter (házi) paradicsomlé
- olaj
- szalonna
- hagyma
- só
- bors
- piros paprika
- Spagetti/makaróni száraz tészta
Elkészítése:
Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk.
Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon finoman át fogja venni a szalonna füstös ízét. Miután a hús is levet eresztett és kicsit kifehéredett, ízesítünk: sóval, borssal, és kevés piros paprikával. Ez után az egészet felöntjük annyi paradicsomlével, hogy elfedje a húst. Innen már nincs más dolgunk, míg várni, hogy megfőjön, illetve, hogy néha megkóstolgassuk.
Főtt tésztával, és a tetejére reszelt sajttal tálaljuk. Akinek nem elég paradicsomos, az természetesen kiegészítheti ketchuppal.
ui.: anyukám ízesítésnél van, hogy gulyáskrémet, piros aranyat is tesz bele, attól még intenzívebb lesz az íze!
Sztori: Ezt a receptet anyukám vezette be nálunk otthon, mert ő hirtelen csöppent bele egy sváb környezetbe, de nagyon szerette a makarónit. Egy ilyen maradi faluban olaszos kajáknak nem volt helye, így kombinálta kicsit, és a szalonna miatt már apukámék is hajlandóak voltak enni belőle :D
Én imádom, egy próbát szerintem biztosan megér :)
Nélkülözi az oregánós olasz ízt, de annál többet ad hozzá a füstös szalonnás íz. Szerintem nagyon finom :)