Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Svábos” makaróni recept

“Svábos” makaróni
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • kb 1 liter (házi) paradicsomlé
    • olaj
    • szalonna
    • hagyma
    • bors
    • piros paprika
    • Spagetti/makaróni száraz tészta

    Elkészítése:
    Felvágjuk a hagymát, és a szalonnát lehetőleg kis darabokra (pürésíteni is lehet). Fazékban melegítjük őket. A szalonnának ki fog sülni a finom zsírja, abban puhítjuk meg őket. Ha nem ereszt elég zsírt, olajjal pótolhatjuk.
    Ez után rádobjuk a darált húst, kicsit szétnyomogatjuk, és jól elkeverjük a szalonnával és a hagymával. Tovább főzzük. A hús nagyon finoman át fogja venni a szalonna füstös ízét. Miután a hús is levet eresztett és kicsit kifehéredett, ízesítünk: sóval, borssal, és kevés piros paprikával. Ez után az egészet felöntjük annyi paradicsomlével, hogy elfedje a húst. Innen már nincs más dolgunk, míg várni, hogy megfőjön, illetve, hogy néha megkóstolgassuk.
    Főtt tésztával, és a tetejére reszelt sajttal tálaljuk. Akinek nem elég paradicsomos, az természetesen kiegészítheti ketchuppal.
    ui.: anyukám ízesítésnél van, hogy gulyáskrémet, piros aranyat is tesz bele, attól még intenzívebb lesz az íze!

    Sztori: Ezt a receptet anyukám vezette be nálunk otthon, mert ő hirtelen csöppent bele egy sváb környezetbe, de nagyon szerette a makarónit. Egy ilyen maradi faluban olaszos kajáknak nem volt helye, így kombinálta kicsit, és a szalonna miatt már apukámék is hajlandóak voltak enni belőle :D
    Én imádom, egy próbát szerintem biztosan megér :)
    Nélkülözi az oregánós olasz ízt, de annál többet ad hozzá a füstös szalonnás íz. Szerintem nagyon finom :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá