Spenótos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g bármilyen tészta
- 350 g fagyasztott spenót (ennek fele elég)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- vegeta
- kis kanál cukor
- 200 ml habtejszín (ennek is csak fele kell)
Elkészítése:
A spenótot (350g) elfelezem és csak a fél adaggal dolgozom a másik felét fagyasztóba visszateszem. Kiolvasztom mikróban, a levét leöntöm és egy serpenyőbe teszem. Közben a tésztát simán megfőzöm.
A spenótot olajon elkezdem főzni, közben ízesítem kevés cukor kell hozzá kb. egy kis kanálnyi és a zúzott fokhagymával, a levét el kell, hogy forrja nem kell hozzá semmiféle víz. Mikor már eléggé átforrósodott meg elpárolgott a víz alóla, akkor hozzáadom a 100 ml habtejszínt.
A kifőtt tésztával összekeverem, majd ezt egy kicsit kiolajozott tepsibe teszem rá sajtot szórok és be az előmelegített sütőbe. Itt addig kell sütni amíg a sajt szép piros nem lesz. Ennyi az egész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

