Spenótos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g bármilyen tészta
- 350 g fagyasztott spenót (ennek fele elég)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- vegeta
- kis kanál cukor
- 200 ml habtejszín (ennek is csak fele kell)
Elkészítése:
A spenótot (350g) elfelezem és csak a fél adaggal dolgozom a másik felét fagyasztóba visszateszem. Kiolvasztom mikróban, a levét leöntöm és egy serpenyőbe teszem. Közben a tésztát simán megfőzöm.
A spenótot olajon elkezdem főzni, közben ízesítem kevés cukor kell hozzá kb. egy kis kanálnyi és a zúzott fokhagymával, a levét el kell, hogy forrja nem kell hozzá semmiféle víz. Mikor már eléggé átforrósodott meg elpárolgott a víz alóla, akkor hozzáadom a 100 ml habtejszínt.
A kifőtt tésztával összekeverem, majd ezt egy kicsit kiolajozott tepsibe teszem rá sajtot szórok és be az előmelegített sütőbe. Itt addig kell sütni amíg a sajt szép piros nem lesz. Ennyi az egész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »