Spenótos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g bármilyen tészta
- 350 g fagyasztott spenót (ennek fele elég)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- vegeta
- kis kanál cukor
- 200 ml habtejszín (ennek is csak fele kell)
Elkészítése:
A spenótot (350g) elfelezem és csak a fél adaggal dolgozom a másik felét fagyasztóba visszateszem. Kiolvasztom mikróban, a levét leöntöm és egy serpenyőbe teszem. Közben a tésztát simán megfőzöm.
A spenótot olajon elkezdem főzni, közben ízesítem kevés cukor kell hozzá kb. egy kis kanálnyi és a zúzott fokhagymával, a levét el kell, hogy forrja nem kell hozzá semmiféle víz. Mikor már eléggé átforrósodott meg elpárolgott a víz alóla, akkor hozzáadom a 100 ml habtejszínt.
A kifőtt tésztával összekeverem, majd ezt egy kicsit kiolajozott tepsibe teszem rá sajtot szórok és be az előmelegített sütőbe. Itt addig kell sütni amíg a sajt szép piros nem lesz. Ennyi az egész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »