Spenótos lasagne recept

Hozzávalók:
- 450 g fagyasztott spenót
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak sajtszósz alap
- 1 konzerv kockázott fokhagymás paradicsom paradicsomszószban
- 4 gerezd fokhagyma
- fél csomag lasagne tészta
- 2,5 dl tej
- 20 g margarin
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- reszelt sajt a tetejére
- 1 tejben áztatott zsemle
Elkészítése:
Először felolvasztjuk a spenótot, majd összekeverjük egy tojássárgájával, a tejben áztatott zsemlével és a 4 gerezd zúzott fokhagymával.
A margarint és a sajtszósz alapot összekeverjük, a tejet hozzáöntjük, és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük a szószt, és hagyjuk, hogy kicsit magától is sűrűsödjön.
Addig a paradicsomszószt egy tálba beleöntjük, ízlés szerint szórunk bele oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd összeturmixoljuk.
Egy nagyobb jénai tál (vagy magas peremű tepsi) alját kibéleljük a száraz lasagne tésztával. Nem kell aggódni, nagyon szépen megpuhul a sütőben, és az sem baj, ha a tészta eltörik. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, arra megint teszünk egy réteg tésztát, majd rá a sajtszósz 1/4-ét és a spenót 2/3-át. Erre egy újabb réteg tészta, a maradék paradicsomszósz, majd megint tészta, és végül a maradék sajtszósz és spenót.
200 fokos, előmelegített sütőbe 15 percre betesszük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Ha már szép barna a sajt, és a tészta is megpuhult (villával ellenőrizhetjük) ki lehet venni, picit hűlni hagyni és már fogyaszthatjuk is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »