Spenótos lasagne recept

Hozzávalók:
- 450 g fagyasztott spenót
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tasak sajtszósz alap
- 1 konzerv kockázott fokhagymás paradicsom paradicsomszószban
- 4 gerezd fokhagyma
- fél csomag lasagne tészta
- 2,5 dl tej
- 20 g margarin
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- reszelt sajt a tetejére
- 1 tejben áztatott zsemle
Elkészítése:
Először felolvasztjuk a spenótot, majd összekeverjük egy tojássárgájával, a tejben áztatott zsemlével és a 4 gerezd zúzott fokhagymával.
A margarint és a sajtszósz alapot összekeverjük, a tejet hozzáöntjük, és addig keverjük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük a szószt, és hagyjuk, hogy kicsit magától is sűrűsödjön.
Addig a paradicsomszószt egy tálba beleöntjük, ízlés szerint szórunk bele oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd összeturmixoljuk.
Egy nagyobb jénai tál (vagy magas peremű tepsi) alját kibéleljük a száraz lasagne tésztával. Nem kell aggódni, nagyon szépen megpuhul a sütőben, és az sem baj, ha a tészta eltörik. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, arra megint teszünk egy réteg tésztát, majd rá a sajtszósz 1/4-ét és a spenót 2/3-át. Erre egy újabb réteg tészta, a maradék paradicsomszósz, majd megint tészta, és végül a maradék sajtszósz és spenót.
200 fokos, előmelegített sütőbe 15 percre betesszük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Ha már szép barna a sajt, és a tészta is megpuhult (villával ellenőrizhetjük) ki lehet venni, picit hűlni hagyni és már fogyaszthatjuk is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »