Spenótos lasagne recept

Hozzávalók:
- 1 csomag lasange lap
- 1 csomag mirelit spenót
- 1 doboz főzőtejszín
- 30-50 dkg sajt
- 10 dkg margarin
- 2 dl. tej
- 2 kanál liszt
- só
- pici margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A spenótot felengedjük, majd a főzőtejszínnel felforraljuk és megsózzuk. 10 dkg margarinon két kanál lisztet megpirítunk, megsózzuk és felengedjük 2 dl tejjel. Folyamatos kevergetés mellet összeforraljuk és besamel mártást főzünk belőle. Kivajazunk egy tepsit vagy egy jénait. Majd az edénybe rétegezzük a hozzávalókat. Először a tésztát, majd a spenótot, erre a besamelt és a reszelt sajtot. Ezt folytatjuk amíg el nem érjük az edény tetejét. A tetején a besamel és a sajt legyen. Körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »