Spenótos lasagne recept

Hozzávalók:
- 1 csomag lasange lap
- 1 csomag mirelit spenót
- 1 doboz főzőtejszín
- 30-50 dkg sajt
- 10 dkg margarin
- 2 dl. tej
- 2 kanál liszt
- só
- pici margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A spenótot felengedjük, majd a főzőtejszínnel felforraljuk és megsózzuk. 10 dkg margarinon két kanál lisztet megpirítunk, megsózzuk és felengedjük 2 dl tejjel. Folyamatos kevergetés mellet összeforraljuk és besamel mártást főzünk belőle. Kivajazunk egy tepsit vagy egy jénait. Majd az edénybe rétegezzük a hozzávalókat. Először a tésztát, majd a spenótot, erre a besamelt és a reszelt sajtot. Ezt folytatjuk amíg el nem érjük az edény tetejét. A tetején a besamel és a sajt legyen. Körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »