Spagettivel tűzdelt virsli paradicsomos raguval recept
Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 1 csomag spagetti
- 5 db sárgarépa
- 5 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 marék bazsalikom levél
- 1 marék petrezselyemzöld
- 5 db kápia paprika
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A virslit 2 cm-es darabokra vágtam, a spagettit félbetörtem és beledugdostam a virslibe. Könnyebben boldogulunk, ha a virslit leteszem a vágott felével és csak felülről dugom bele a virslit. Később át lehet fűzni. Forrásban lévő vízben főztem, addig míg a tészta meg nem főtt. Voltak kétségeim első alkalommal, de a tészta a virsliben kitűnően megfőtt, mindkettő egyszerre.
Közben elkészítettem a ragut. Batonra vágott sárgarépából, hagymából, bébi fokhagymából (helyettesíthető apróra vágott fokhagymával), meghámozott paradicsomból, felszelt paprikából.
A répával kezdtem, forró napraforgó olajon. Megsóztam kicsit. Bele a hagymát, fokhagymát és a hámozott paradicsomot, később a paprikát, kevés friss bazsalikomot, petrezselyem zöldet. A tegnap készült ajvárból is került rá 2 evőkanálnyi (elhagyható). Pici friss borsot tekertem rá, és megkóstoltam. Úgy döntöttem: Isteni!
A virsli ily módon való preparálása macerás, de megérte, mert rendkívül látványos. Mivel a virsli bizonyos töménységet biztosít az ételnek, elég hozzá laza ragu is!
Gyerek vendégekkel együtt tűzdeltük a virslit, így külön élmény volt, a jól végzett munka eredményének elfogyasztása.