Fokhagymás-aszalt paradicsomos spagetti recept
Hozzávalók:
- spagetti tészta
- fűszervaj
- 1 kápia paprika
- aszalt paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán sajt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A fűszervajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a kockázott paprikát és az aszalt paradicsomot is.
A kifőtt tésztát összekeverjük a vajas keverékkel és reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Amikor a gyerek azzal nyaggat, hogy egész nap semmit sem evett, amikor a hűtő éppen üres, amikor még időd sem volt bevásárolni, na olyankor jönnek jól ezek a gyorsan elkészíthető kevés alapanyagból készülő ételek. Nézzük csak a maradékokat, amiket felhasználtam hozzá: fűszervaj, kápia paprika, fokhagyma, aszalt paradicsom. Csak ennyi. Ki gondolná, hogy ezek az ízek összeérve milyen finom egységet alkotnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


