Spagetti carbonara recept
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt tarja vagy comb
- 2-3 szeletelt bacon
- fél fej hagyma
- 500 ml főzőtejszín
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
- reszelt parmezán
- só
- fehér bors
- bazsalikom,
- 1 csomag spagetti tészta
- némi olaj
Elkészítése:
A vizet felteszem főni némi só és olíva olaj társaságában. Amíg felforr előkészítem a mártást. Hagymát, bacont, füstölt tarját kockázom. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a bacont és a hagymát, ezután adom hozzá a füstölt húst. A főzőtejszínben elkeverem a reszelt sajtot, a parmezánt és a tojást. Ezt az egyveleget sózom és meghintem fehér borssal. Miután elkeverem beleöntöm a serpenyőbe. Adok még hozzá némi friss bazsalikomot is. Néhány percig forralom – majd letakarva félreteszem.
A tésztát miután kifőztem leszűröm – én hideg vízzel is átöblítem, és rögtön tányérra szedem. A tészta tetejére teszek a mártásból végül reszelt parmezánnal és más sajttal együtt megszórom. Díszítésként még bazsalikom levelet is adok mellé.