Spagetti carbonara recept
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt tarja vagy comb
- 2-3 szeletelt bacon
- fél fej hagyma
- 500 ml főzőtejszín
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt
- reszelt parmezán
- só
- fehér bors
- bazsalikom,
- 1 csomag spagetti tészta
- némi olaj
Elkészítése:
A vizet felteszem főni némi só és olíva olaj társaságában. Amíg felforr előkészítem a mártást. Hagymát, bacont, füstölt tarját kockázom. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a bacont és a hagymát, ezután adom hozzá a füstölt húst. A főzőtejszínben elkeverem a reszelt sajtot, a parmezánt és a tojást. Ezt az egyveleget sózom és meghintem fehér borssal. Miután elkeverem beleöntöm a serpenyőbe. Adok még hozzá némi friss bazsalikomot is. Néhány percig forralom – majd letakarva félreteszem.
A tésztát miután kifőztem leszűröm – én hideg vízzel is átöblítem, és rögtön tányérra szedem. A tészta tetejére teszek a mártásból végül reszelt parmezánnal és más sajttal együtt megszórom. Díszítésként még bazsalikom levelet is adok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


