Sonkás tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0.5 kg fodros nagy kocka száraztészta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg vaj
- 45 dkg tejföl
- pici só
- 20 dkg Fekete-erdő sonka
- 1 evőkanál olaj
- 20×30 cm-es tepsi
A tepsi kikenéséhez:
- olaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A száraztésztát forró, sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vízzel leöblítjük. A sonkát kockákra aprítjuk, olajon egy kissé megpirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vajjal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tojásfehérje kemény habját. Belekeverjük a kihűlt sonkát, és összekeverjük a tésztával. A tepsit olajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, a tésztánkat beletesszük, és 200 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

