Sonkás tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0.5 kg fodros nagy kocka száraztészta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 45 dkg tejföl
- pici só
- 20 dkg Fekete-erdő sonka
- 1 evőkanál olaj
- 20×30 cm-es tepsi
A tepsi kikenéséhez:
- olaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A száraztésztát forró, sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vízzel leöblítjük. A sonkát kockákra aprítjuk, olajon egy kissé megpirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vajjal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tojásfehérje kemény habját. Belekeverjük a kihűlt sonkát, és összekeverjük a tésztával. A tepsit olajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, a tésztánkat beletesszük, és 200 fokon szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »