Sonkás tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0.5 kg fodros nagy kocka száraztészta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 45 dkg tejföl
- pici só
- 20 dkg Fekete-erdő sonka
- 1 evőkanál olaj
- 20×30 cm-es tepsi
A tepsi kikenéséhez:
- olaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A száraztésztát forró, sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vízzel leöblítjük. A sonkát kockákra aprítjuk, olajon egy kissé megpirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vajjal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tojásfehérje kemény habját. Belekeverjük a kihűlt sonkát, és összekeverjük a tésztával. A tepsit olajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, a tésztánkat beletesszük, és 200 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »