Sonkás-gombás ragus spagetti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek petrezselyem zöld
- 1 ek olaj
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
A spagetti sós vízben kifőzöm,vízzel leöblítem,lecsepegtetem,majd egy tálban félre teszem,míg a ragu elkészül.
1 ek olajjal összekeverem,hogy ne ragadjon össze.
A szalonnát apróbb darabokra vágom,majd 1 ek olajon megpirítom,a szalonnát kiveszem egy tányérra. A fent maradt zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát enyhén átfuttatom,megszórom pirospaprikával,felöntöm 1 dl vízzel.
Ráteszem a szeletelt gombát(fagyasztott galambicát használtam,fehér,azért nem látod!),a kockákra vágott szeletelt gépsonkát,sózom,borsozom,egy kis házi piros paprikakrémet is tettem bele,majd megsütöttem. A végén a szalonna darabokat is beletettem. A tejfölt összekevertem a liszttel és egy kis vízzel,majd a ragura öntöttem,elkevertem,összeforraltam. A spagettivel összekevertem,tányérra szedtem,majd sajttal megszórtam.