Sonkás-gombás ragus spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek petrezselyem zöld
- 1 ek olaj
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
A spagetti sós vízben kifőzöm,vízzel leöblítem,lecsepegtetem,majd egy tálban félre teszem,míg a ragu elkészül.
1 ek olajjal összekeverem,hogy ne ragadjon össze.
A szalonnát apróbb darabokra vágom,majd 1 ek olajon megpirítom,a szalonnát kiveszem egy tányérra. A fent maradt zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát enyhén átfuttatom,megszórom pirospaprikával,felöntöm 1 dl vízzel.
Ráteszem a szeletelt gombát(fagyasztott galambicát használtam,fehér,azért nem látod!),a kockákra vágott szeletelt gépsonkát,sózom,borsozom,egy kis házi piros paprikakrémet is tettem bele,majd megsütöttem. A végén a szalonna darabokat is beletettem. A tejfölt összekevertem a liszttel és egy kis vízzel,majd a ragura öntöttem,elkevertem,összeforraltam. A spagettivel összekevertem,tányérra szedtem,majd sajttal megszórtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »