Sonkás-fokhagymás tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 2 kisebb fej fokhagyma
- 25 dkg gépsonka
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- 2 tömlős sajt
- víz
- olaj
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztás sós vízben megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk az apró kockára vágott gépsonkát, majd hozzáadjuk a meghámozott, és összetört fokhagymát. Ezeket összepirítjuk, egy kanál lisztet adunk hozzá, ezzel sűrítjük.
Hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejszínt, majd sóval, borssal fűszerezzük. Főzés közben, ha szükséges, vízzel hígíthatjuk a mártást. Mikor megfőtt a sonkás, fokhagymás rész szósz, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és összekavarjuk őket. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Tipp:
Egyszerű, gyors és nagyon ízletes.
A sonkás-fokhagymás tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »