Savanyúkáposztás tészta recept
Hozzávalók:
- 0,5-1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg tészta
- 15 dkg császárszalonna, vagy 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Ez a recept nagyon egyszerű, és igen nagy variációs lehetőséget biztosít a készítőének, kivéve, hogy a savanyú káposztát nem szabad belőle kihagyni, a többit az határozza meg, hogy mi van otthon! A lényeg mindig ugyanaz marad, finom és megunhatatlan (ráadásul a savanyú káposzta miatt még egészséges is!) A kolbászt vagy császárszalonnát megsütjük. A kisebb szálakra vágott és kiáztatott savanyú káposztát hozzátesszük és megpároljuk. Ha szükséges (mert nincs elég zsiradék alatta és nem akarjuk, hogy tocsogjon), egy kis vizet öntünk alá (de azt mindenképpen főzzük el alóla!). A kifőzött (de nem szétfőzött!) tésztánkat az elkészült káposztához öntjük és jól összekeverjük. Ha valaki szereti, tejfölt is tehet a tetejére, de egyszer próbálja ki nélküle is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

