Savanyúkáposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 0,5-1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg tészta
- 15 dkg császárszalonna, vagy 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Ez a recept nagyon egyszerű, és igen nagy variációs lehetőséget biztosít a készítőének, kivéve, hogy a savanyú káposztát nem szabad belőle kihagyni, a többit az határozza meg, hogy mi van otthon! A lényeg mindig ugyanaz marad, finom és megunhatatlan (ráadásul a savanyú káposzta miatt még egészséges is!) A kolbászt vagy császárszalonnát megsütjük. A kisebb szálakra vágott és kiáztatott savanyú káposztát hozzátesszük és megpároljuk. Ha szükséges (mert nincs elég zsiradék alatta és nem akarjuk, hogy tocsogjon), egy kis vizet öntünk alá (de azt mindenképpen főzzük el alóla!). A kifőzött (de nem szétfőzött!) tésztánkat az elkészült káposztához öntjük és jól összekeverjük. Ha valaki szereti, tejfölt is tehet a tetejére, de egyszer próbálja ki nélküle is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »