Savanyúkáposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 0,5-1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg tészta
- 15 dkg császárszalonna, vagy 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Ez a recept nagyon egyszerű, és igen nagy variációs lehetőséget biztosít a készítőének, kivéve, hogy a savanyú káposztát nem szabad belőle kihagyni, a többit az határozza meg, hogy mi van otthon! A lényeg mindig ugyanaz marad, finom és megunhatatlan (ráadásul a savanyú káposzta miatt még egészséges is!) A kolbászt vagy császárszalonnát megsütjük. A kisebb szálakra vágott és kiáztatott savanyú káposztát hozzátesszük és megpároljuk. Ha szükséges (mert nincs elég zsiradék alatta és nem akarjuk, hogy tocsogjon), egy kis vizet öntünk alá (de azt mindenképpen főzzük el alóla!). A kifőzött (de nem szétfőzött!) tésztánkat az elkészült káposztához öntjük és jól összekeverjük. Ha valaki szereti, tejfölt is tehet a tetejére, de egyszer próbálja ki nélküle is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »