Savanyúkáposztás tészta recept
Hozzávalók:
- 0,5-1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg tészta
- 15 dkg császárszalonna, vagy 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Ez a recept nagyon egyszerű, és igen nagy variációs lehetőséget biztosít a készítőének, kivéve, hogy a savanyú káposztát nem szabad belőle kihagyni, a többit az határozza meg, hogy mi van otthon! A lényeg mindig ugyanaz marad, finom és megunhatatlan (ráadásul a savanyú káposzta miatt még egészséges is!) A kolbászt vagy császárszalonnát megsütjük. A kisebb szálakra vágott és kiáztatott savanyú káposztát hozzátesszük és megpároljuk. Ha szükséges (mert nincs elég zsiradék alatta és nem akarjuk, hogy tocsogjon), egy kis vizet öntünk alá (de azt mindenképpen főzzük el alóla!). A kifőzött (de nem szétfőzött!) tésztánkat az elkészült káposztához öntjük és jól összekeverjük. Ha valaki szereti, tejfölt is tehet a tetejére, de egyszer próbálja ki nélküle is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

