Rakott túrós tészta, házi tésztával recept

Elkészítése:
A kockatészta elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk, egy tálba beleöntjük a szoba hőmérsékletű tojásokat és jól összedolgozzuk! Ha nem állna, össze egy pici vizet rakunk hozzá, de óvatosan, nehogy nagyon lágy legyen a tészta.
Akkor jó a tészta, ha leválik a kézről és apró hólyagocskákkal lesz tele. Két részre osztjuk, lefóliázzuk és kb 30 percre a hűtőbe tesszük.
Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel kb 1,5 cm -es csíkokat vágunk, amelyeket még keresztben is feldarabolunk.( kb 1,5x 1,5 kockákra.)
Szétszórjuk a deszkán és 1 órán át hagyjuk száradni.
A túrós tészta elkészítése:
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük (Meglehet előre is csinálni és egy zacskóban tárolni, akkor, ha kell, csak előkapjuk. )
Amíg hűl a tészta elkészítjük a túrós krémet.
A kristálycukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal simára keverjük, addig amíg a cukor el nem olvad. Ezután hozzárakjuk a tejfölt a túrót és a mazsolát majd jó habosra összedolgozzuk.
Vajjal kikenjük egy jénait. A túrós krém felét összekeverjük a tésztával az így összekevert tészta felét a jénai aljára simítjuk és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt.
Erre rakjuk a tészta másik felét és a tetejére a maradék túrós krémet. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Tipp:
A baracklekvár helyett szoktam áfonya vagy fügelekvárt is használni. Az elkészítési idő kb 2 óra 10 perc, ha nem csináljuk meg előre a kockatésztát! Amennyiben előre elkészítettük, vagy készen vásárolt tésztával készítjük akkor az elkészítési idő kb.50 perc
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »