Rakott túrós csusza recept

Hozzávalók:
- 1 csomag nagy fodros kocka vagy csusza tészta(esetleg lebbencs)
- szalonnakockák
- 25 dkg túró
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük, közben a kockákra vágott szalonnákat olajon megpirítjuk, a kisült zsírján a tésztát is átpirítjuk. Egy olajozott jénaiba, vagy tepsibe rétegezzük, egy sor tészta, rá a szalonnakockák és rámorzsolom a túrót, tejföllel meglocsoljuk, ameddig tart,addig rétegezzük. A legfelső sor tészta legyen, tejföllel locsoljuk meg, lefedjük alufóliával. 10 percig sütjük lefedve, majd fólia nélkül addig sütjük amíg nem lesz szép piros. Salátával nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »