Rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag (fél kg) tészta (szarvacska stb.)
- 40 dkg darált hús
- kevés étolaj
- 1 csomag milánói, vagy bolognai alappor
- 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
- 1 nagy pohár tejföl
- kevés só
- Sajt a tetejére ízlés szerinti, lehet füstölt is
Elkészítése:
Először a tésztát készre főzöm, a zacskón lévő elkészítés alapján. Bő, enyhén sós forró vízben, majd ha puha, leszűröm, lecsepegtetem.
A darált húst kevés olajon szintén az utasítás alapján attól függ, melyik alapport használjuk elkészítem, hozzákeverem a paradicsom pürét is.
Ha kész, akkor a tepsi, vagy tűzálló tál alját margarinnal ki kenem, majd először a tésztát simítom bele, majd a szószt, ismét a tészta, és a tetejére rákenem a tejföl 3/4 részét, előmelegített sütőben, 180 fok kb. 15-20 perc alatt készre sütöm, közben mielőtt kiveszem, a sajtot is rászórom.
Tipp:
Én szoktam a darált húshoz kevés gombát is tenni, nagyon finom ízt ad az ételnek. Friss vagy szárított is megteszi, de az oreganó fűszer még finomabbá teszi. Nagyon laktató étel.