Pizzás csiga recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 kk só
- 2 ek olaj
- 2,5 dl langyos víz
- 1 ek kristálycukor
- 3 dkg élesztő
Töltelékhez:
- pizzakrém
- 30 dkg sonka, vagy más felvágott
- 15-20 dkg sajt
Elkészítése:
A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és jól elkeverjük. A többi hozzávalóval együtt egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk.
A tésztát megkenjük pizzakrémmel, ráreszeljük a sonkát, majd a sajtot. Feltekerjük. 1,5-2 cm vastag csigákat szeletelünk (kb. 20-22 db lesz).
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A pizzás csiga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


