Tepsis pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 200 g langyos víz
- csipet só
- 2 g élesztő (nyáron), télen 4 g
Feltét:
- 150 g paradicsom szósz
- 130 g mozerella
- 5 bazsalikom levél
- 2 ek olaj
- só, cukor ízlés szerint
- (kukorica/gomba/szalámi… stb /ki mit szeret/)
Elkészítése:
Kb fél dl vízhez adjunk 1 kk cukrot, majd langyosítsuk meg és futtassuk fel benne az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, majd az élesztőt és a maradék vizet. 15 perc alatt alaposan dolgozzuk ki. Folpackkal takarjuk le és langyos helyen kelesszük (nyáron 9 órát, télen pedig 12-t).
Ha megkelt akkor egy gáztepsit olajozzuk és lisztezzük ki alaposan, majd a tésztát tegyük a tepsibe és az alaposan belisztezett kezünkkel igazítsuk bele (a széle legyen kissé vastagabb), majd a tetejét is lisztezzük meg kissé. Takarjuk le és kelesszük újabb 3 órát.
Kenjük meg a tetejét a paradicsom szósszal, tegyük rá a feltétet a sajt kivételével. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd vegyük ki, szórjuk rá a sajtot és tegyük vissza még 5 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


