Tepsis pizza recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 200 g langyos víz
- csipet só
- 2 g élesztő (nyáron), télen 4 g
Feltét:
- 150 g paradicsom szósz
- 130 g mozerella
- 5 bazsalikom levél
- 2 ek olaj
- só, cukor ízlés szerint
- (kukorica/gomba/szalámi… stb /ki mit szeret/)
Elkészítése:
Kb fél dl vízhez adjunk 1 kk cukrot, majd langyosítsuk meg és futtassuk fel benne az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, majd az élesztőt és a maradék vizet. 15 perc alatt alaposan dolgozzuk ki. Folpackkal takarjuk le és langyos helyen kelesszük (nyáron 9 órát, télen pedig 12-t).
Ha megkelt akkor egy gáztepsit olajozzuk és lisztezzük ki alaposan, majd a tésztát tegyük a tepsibe és az alaposan belisztezett kezünkkel igazítsuk bele (a széle legyen kissé vastagabb), majd a tetejét is lisztezzük meg kissé. Takarjuk le és kelesszük újabb 3 órát.
Kenjük meg a tetejét a paradicsom szósszal, tegyük rá a feltétet a sajt kivételével. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd vegyük ki, szórjuk rá a sajtot és tegyük vissza még 5 percre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »