Tepsis pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 200 g langyos víz
- csipet só
- 2 g élesztő (nyáron), télen 4 g
Feltét:
- 150 g paradicsom szósz
- 130 g mozerella
- 5 bazsalikom levél
- 2 ek olaj
- só, cukor ízlés szerint
- (kukorica/gomba/szalámi… stb /ki mit szeret/)
Elkészítése:
Kb fél dl vízhez adjunk 1 kk cukrot, majd langyosítsuk meg és futtassuk fel benne az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a sót, majd az élesztőt és a maradék vizet. 15 perc alatt alaposan dolgozzuk ki. Folpackkal takarjuk le és langyos helyen kelesszük (nyáron 9 órát, télen pedig 12-t).
Ha megkelt akkor egy gáztepsit olajozzuk és lisztezzük ki alaposan, majd a tésztát tegyük a tepsibe és az alaposan belisztezett kezünkkel igazítsuk bele (a széle legyen kissé vastagabb), majd a tetejét is lisztezzük meg kissé. Takarjuk le és kelesszük újabb 3 órát.
Kenjük meg a tetejét a paradicsom szósszal, tegyük rá a feltétet a sajt kivételével. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd vegyük ki, szórjuk rá a sajtot és tegyük vissza még 5 percre.