Pizzagolyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 1 tk oregano
- 1 dl olíva olaj (napraforgó is jó)
A töltelékhez:
- 24 db szalámi kocka(vagy sonka, kolbász…)
- 24 szeletke mozzarella sajt
- 24 friss bazsalikom levélke
- tömlős sajt
- kethup
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Langyos, cukros ízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kelt tésztánkat két cipóra osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tésztánkat és 12 db négyzet alakra vágjuk.
Mozzarella, szalámi, ketchup sajtkrém kombinációval töltöttem, majd sarkokat átellenben áthajtottam és aljukat kissé összecsípve és golyó alakra igazítottam. Sütéshez egy kerek tortaformát választottam. Sütőpapírral béleltem és ebbe rakosgattam a golyóbisokat szépen sorba :)
Tetejüket felvert tojással kentem és friss kakukkfűvel hintettem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 25 perc alatt aranybarnára sültek.
Tipp:
Tipp:
Tálaláshoz az egyszerű ketchupon kívül, ízesített mártásokat is kínálhatunk…például…
1. csípős változatnál- egy kis dobozos tejfölben elkeverünk 2 ek csípős ketchupot,
1 kk erős paprikakrémet,1 gerezd zúzott fokhagymát, vagy
2. mediterrán változatnál… 2,5 dl darabolt paradicsom konzervet hozzáöntünk egy kevés olívaolajon megpárolt kis fej apróra vágott vöröshagymához. Sózzuk, borsozzuk, 1-1 kk oreganó-bazsalikom-kakukkfű keverékkel ízesítjük, és turmixoljuk.