Pizza recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 4 ek olaj
- 3dl meleg víz
- 1kk só
- 2 és fél dkg élesztő
- pici tej
Pizzakrém:
- 1 nagy paradicsomkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- víz
- só
- bors
- cukor
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- ecet
Elkészítése:
Tészta: A lisztet, sót,olajat, meleg vizet, és tejben cukorral felfuttatott élesztőt jól összedolgozzuk és alaposan bedagasztjuk. Egy órán át kelni hagyjuk, négy felé vesszük a tésztát, kézzel kör alakúra húzgáljuk és olajozott tepsin tetszőleges feltéttel forró sütőben 10-12 perc alatt kisütjük. Nem baj ha nem tökéletes kör alakú, hidd el, ez nem fog zavarni evés közben .
Pizzakrém:
A hagymát, és a fokhagymát ledarálom, lereszelem, botmixerrel összeturmixolom, lényeg, hogy pépes legyen. Kevés olajon megpárolom, majd hozzáadok egy nagy paradicsom konzervet és egy kevés vizet. Megszórom sóval, borssal, adok hozzá ízlés szerint cukrot,őrölt oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet és egy kiskanálnyi ecetet. Ezt aztán nagyon kicsi lángon (lehet alá vas lapot is tenni) addig rotyogtatom, amíg a paradicsom és a cukor meg nem karamellizálódik és sűrű barnás masszává alakul. Ezzel kenem meg a pizzát.
Tipp:
A feltét ízlés szerint variálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

