Pizza recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg fehérliszt
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. oreganó
- 1/2 élesztő
- 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
Feltét:
- pizzakrém
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- sonka csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lila hagyma
Elkészítése:
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba, megdagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsibe sütőpapírt teszünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és ráterítjük a papírra. Ezek után felkerül a feltét a pizzára. A tepsit sütőbe tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük.
Jó tanács: ha a sajtra kerülnek a szalonnák és a lila hagyma, akkor szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágósan és sületlenül!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

