Pizza recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg fehérliszt
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. oreganó
- 1/2 élesztő
- 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
Feltét:
- pizzakrém
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- sonka csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lila hagyma
Elkészítése:
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba, megdagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsibe sütőpapírt teszünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és ráterítjük a papírra. Ezek után felkerül a feltét a pizzára. A tepsit sütőbe tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük.
Jó tanács: ha a sajtra kerülnek a szalonnák és a lila hagyma, akkor szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágósan és sületlenül!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

