Pizza recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg fehérliszt
- 2 dl víz
- 2 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. oreganó
- 1/2 élesztő
- 1 dl langyos tej 1 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
Feltét:
- pizzakrém
- gépsonka szeletek
- kukorica
- reszelt trappista
- sonka csíkok
- bacon szalonna csíkok
- lila hagyma
Elkészítése:
A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalót is beletesszük a tálba, megdagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Gáztepsibe sütőpapírt teszünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és ráterítjük a papírra. Ezek után felkerül a feltét a pizzára. A tepsit sütőbe tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük.
Jó tanács: ha a sajtra kerülnek a szalonnák és a lila hagyma, akkor szépen átsülnek ők is és nem maradnak a sajt alatt rágósan és sületlenül!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »