Pirított tészta zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- fél csomag spagetti tészta (minél vékonyabb, annál jobb)
- negyed cikk édes káposzta
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa (elhagyható)
- szójaszósz (Lidlben kapható)
- olaj vagy vaj
- fűszerek: só, bors, vegeta
Elkészítése:
A tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük a tésztát. Olyan állapotában kell leszűrni a tésztát, amikor éppen megfőttnek érezzük, ne legyen nagyon puha.
A fejeskáposztát, hagymát, répát, fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. Olajon megpirítjuk a zöldségeket. A répával és fehérrépával kezdjük, mert az nehezebben puhul meg. A fehérrépa elhagyható, de én az íze miatt szeretem, jó aromát ad az ételnek. Hozzáadjuk a hagymát, átforgatjuk, majd beletesszük a káposztát is. Együtt pirítjuk. Fedőt tehetünk rá, de ne állandóan, mert úgy nagyon megpuhulhat. Ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Sóval óvatosan kell bánni, mert a szójaszósz alapból sós.
Ha úgy érezzük, hogy a zöldségek kellőképp megpirultak, akkor hozzáadjuk a tésztát és együtt pirítjuk tovább. A zöldségeket nem érdemes agyonpirítani vagy párolni, mert úgy guszta, ha ropogós.
Szójaszószt csurgatunk rá. Ezt érdemes apránként csurgatni, hogy ízlés szerint barnuljon meg a tésztánk, de arra is kell ügyelni, hogy ne legyen túl sós. Többszöri átkavargatás mellett pirítjuk még ízlés szerint.
Melegen tálaljuk.
Önmagában is laktató étel, de köretként jól illik kínai jellegű vagy szószosabb húsokhoz. Az ízkombináció miatt szerintem az édes-savanyú mártás illik hozzá leginkább, de egy borsos tejszínes csirke vagy sertésragu is ínycsiklandó lehet.
Tipp:
A tésztának annyi a sztorija, hogy mindig is szerettem ezt a fajta köretet a keleti éttermekben és azt hittem, hogy ehhez valami különleges tészta kell. Barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki spagetti tésztával, bevált.
Laktató és ízletes. Emellett magas szénhidrát (hússal fehérje is) tartalma miatt nagyon szeretem mérkőzések vagy sportolás előtt fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

