Pikáns fokhagymás spagetti recept

Hozzávalók 2 főre:
- 200 g spagetti
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 szárított chili paprika
- 4-5 ek olívaolaj
- víz
- só
- reszelt (parmezán) sajt
Elkészítése:
A vizet feltesszük forrni a spagetti kifőzéséhez.
A fokhagymát apróra vagdaljuk. A chiliket kicsit megdörzsölve kiszórjuk belőlük a magokat és szintén nagyon apróra feldaraboljuk.
Az olajat beleöntjük egy akkora serpenyőbe, hogy később a spagetti is beleférjen. A spagettit beledobjuk a vízbe, annak 10 perc kell, tehát nyugodtan folytathatjuk azzal, hogy beledobjuk a fokhagymát és a chilit az olajba, és alacsony lángon szinte folyamatos kevergetés mellett pirítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
Ha a spagetti megfőtt, leszűrjük és ráborítjuk a fokhagymás-chilis olajra, és jól összeforgatjuk.
Ízlés szerint reszelt parmezánnal szórhatjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »